Tanden bleken

Er is tegenwoordig veel vraag naar het bleken van de tanden. Er zijn hiervoor verschillende middelen te koop, vooral ook online.

Toch is het belangrijk om te beseffen dat veel van deze producten (onherstelbare) schade aan uw tanden of tandvlees zouden kunnen veroorzaken, zeker bij verkeerd gebruik hiervan.

Overweegt u uw tanden te bleken? Bespreek dit dan met uw tandarts of mondhygiëniste. In veel gevallen zal het mogelijk zijn om een bleekbehandeling te ondergaan, maar niet altijd. Laat u informeren door de professional en bespreek uw wensen.

Wij maken gebruik van twee verschillende methoden om tanden en kiezen te bleken:

  • als het gaat om een tand die is verkleurd als gevolg van een trauma en daarna een wortelkanaalbehandeling heeft gehad, dan kunnen we deze van binnenuit bleken. Er wordt dan een bleekmateriaal in de tand ingesloten om lokaal aan het werk te gaan. Enkele dagen later wordt dit materiaal verwijderd en zo nodig ververst, tot het gewenste resultaat is behaald.
  • als het gaat om het bleken van alle tanden en kiezen dan maken we een speciale bleeklepel op maat. U krijgt dan, na een instructie en het vastleggen van uw huidige tandkleur, de bleeklepel en de bleekgel mee naar huis. Het daadwerkelijke bleken doet u thuis, enkele uren per dag. Afhankelijk van uw eet- en drinkgewoonten kunnen uw tanden na een aantal jaar weer iets verkleuren. U kunt de behandeling gerust om de paar jaar herhalen.

© vanderveenenvogels.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy