Orthodontie

Staan je tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in je mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit.

Beugel

Mocht een beugel nodig zijn dan proberen wij daar zo vroeg mogelijk je op te attenderen. In onze praktijk kun je bij tandarts Vogels terecht voor een beugel. Zij is sinds 2019 ook tandarts voor orthodontie. Na het maken van lichtfoto’s, röntgenfoto’s en scans van je boven- en onderkaak wordt er door de tandarts een plan gemaakt. Dit plan wordt altijd eerst nog met je besproken voordat de daadwerkelijke beugelbehandeling van start gaat.

Onzichtbare beugel

Sinds kort is het bij kleine tandstand afwijkingen ook mogelijk om een onzichtbare beugel te dragen. Door middel van kleurloze bitjes worden je tanden dan langzaam maar zeker recht gezet. Voor meer informatie kun je altijd een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook op de site kijken van Spark: https://sparkaligners.com/ of bekijk deze video: https://www.youtube.com/watch?v=4upGMxu_-wM

© vanderveenenvogels.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy