Scanner

Om een kroon of brug te kunnen vervaardigen, moet de tandarts eerst alle details van het gebit hebben. Dit gebeurde voorheen door middel van het nemen van afdrukken. Sinds enige tijd is het maken van afdrukken voor kronen of bruggen in onze praktijk ook mogelijk met een intra-orale scanner. Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe zo’n scan er uit ziet. Hierna kan de tandtechnicus hier mee aan de slag om uw werkstuk te gaan ontwerpen en te maken.

Ook voor het maken van gedeeltelijke of volledige gebitsprotheses en frame’s wordt inmiddels steeds vaker gebruik gemaakt van de 3D scanner ter vervanging van de lepels met afdrukmateriaal.

Digitale afdruk

Dankzij deze innovatie is de mondinhoud in een mum van tijd zeer nauwkeurig op te meten. De digitale scan techniek komt uit de Verenigde Staten en er zijn inmiddels honderdduizenden restauraties mee uitgevoerd. De scanner is in staat om op een vrij eenvoudige en vlotte wijze een digitale afdruk te maken van de tanden en kiezen. De berekeningen van de mondinhoud zijn door de hoogwaardige computertechniek zeer nauwkeurig.

Groot voordeel voor de patiënt: geen volle afdruklepels meer in de mond!

© vanderveenenvogels.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy