Implantologie

Als je een tand of kies mist kan je een implantaat laten plaatsen. Op het implantaat wordt dan een kroon geplaatst. Mis je meerdere tanden of kiezen dan kan er ook een brug geplaatst worden of een verankering voor je gedeeltelijke kunstgebit (frame of plaatje).

Kunstgebit

Draag je een kunstgebit en is er te weinig houvast in de kaak waardoor het kunstgebit niet (meer) goed zit, dan kunnen er 2 of 4 implantaten geplaatst worden. Daarna wordt er een volledige prothese gemaakt die vastklikt op de implantaten (klikgebit).

Implantoloog

Wij maken voor het plaatsen van implantaten gebruik van de diensten van een gespecialiseerde implantoloog in de buurt. Als u in aanmerking komt voor een of meerdere implantaten dan zal uw tandarts dit met u bespreken. Hierna volgt eventueel de verwijzing naar de implantoloog. Deze zal eerst een consult plannen om kennis te maken met u en om uw mond zelf te kunnen onderzoeken.  Ook bespreekt hij/zij van tevoren de kosten met u, en doet deze indien mogelijk een aanvraag bij uw zorgverzekering. De vervolgbehandeling waarbij er iets op het implantaat (de zogeheten suprastructuur) wordt geplaatst vindt gewoon weer bij ons de praktijk plaats.

© vanderveenenvogels.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy